Hem
Hem

4DFrame Fun Tips!

 

 

Med tanke på att det finns så många saker som du kan göra med 4DFrame utbildningsmaterial, vi alltid hålla våra ögon (och öron) öppna för både roliga och användbara tips om hur man använder det. Normalt visas de en i taget på den här webbplatsens förstasida till dess ersatts av en ny. Denna webbsida kommer att vara en plats att referera till de från det förflutna.

 

 

#1 - Letar du efter roliga aktiviteter för dina skolelever, eller dina museum/science center besökare? Kolla in dessa 11 nya projekt för barn i årskurserna 1 till 6.

 

#2 - Gör så här! När du monterar det färgade rören på 4DFrame kopplingarna: Nyp ihop ihop röret mellan tummen och pekfingret, så att rörets cirkel istället blir en oval. Där ovalen är som bredast passar kopplingen perfekt. Sätt in kopplingen där. När röret är på plats, släpp greppet. På detta sätt blir greppet bättre om kopplingen. Det också att 4DFrame- materialet håller mycket längre.

 

#3 - Många skolor och science center som har köpt de stora och medelstora 4DFrame lådorna, lägger materielet (rören och kopplingarna mm) i förvaringslådor som är lättare att hantera. IKEA och Clas Ohlson har bra lådor att erbjuda. Många föredrar att lägga materielet i lätta verktygslådor med många fack. Det är ett roligt sätt att förstäka temat "bygga och konstruera" och att det handlar om teknik.

 

#4 - Hur skapar vi entusiasm för vetenskap teknik? Se Umevatoriets lysande exempel; Månbas Umega!

 

#5 - Vad gjorde deltagarna göra för aktiviteter vid den första 4DFrame workshopen hålls av Nordic4DFrame i deras nya kontor i Vaxholm? Klicka här för att se själv!

 

#6 - Vad händer när du kombinerar en konstnär/pedagogs kreativitet med 4DFrame? Klicka här för att se själv!

 

#7 - Med våren som närmar sig snabbt, varför inte tänka på att arbeta med 4DFrame och matematik året runt?

- Vår: "Lura våren" (gör ett fint påskris - om vinklar och geometriska figurer, färger, former och mönster, skuggor och ljus)

-Sommar: "Fjärilar och smådjur" (jämvikt och balans, litet och stort, symmetri)

- Höst: "Träd och löv"" (bygg ett fraktalträd)

- Vinter: "Snökristaller" (om kristaller och symmetrier)

 

 

Tillbaka till överst på sidan

 

©2013-2016, Nordic4DFrame AB

Grönviksvägen 6, 185 41 Vaxholm, Sweden

 

4DFrame Fun Tips!